Gå til indhold
SITEMAP |
PsykInfos navnetræk med Region Syddanmarks logo i røde farver og et foto af en sø ved solopgang.Til forsiden

 Onsdag den 27. oktober - PTSD
18. oktober 2021
Posttraumatisk belastningsreaktion (PTSD) er en relativt langvarig og af og til vedvarende tilstand. PTSD kan opstå efter alvorlige katastrofeagtige psykiske belastninger.
Torsdag den 28. oktober - Fra skizotypi til skizofreni
17. oktober 2021
En beretning om rejsen fra skizotypi til skizofreni. Overlæge Annette Gosvig Christensen fra Esbjerg Lokalpsykiatri og EN AF OS-ambassadør Kerstine Mouritzen fortæller og samtaler om diagnoserne skizotypi og skizofreni, hvordan vi kender forskel, og hvordan Kerstine gik fra den første til den anden diagnose.
Onsdag den 3. november - Stemmehøring
16. oktober 2021
Ca. 2 - 4 % af befolkningen hører stemmer. De fleste lever med det som en ekstra dimension i deres liv, men nogle plages og generes voldsomt af stemmerne. Det er muligt at lære, hvordan man kan mestre stemmerne, så de bliver til at leve med – eller måske helt forsvinder.
Tirsdag den 9. november - Stress og depression
15. oktober 2021
De fleste mennesker bliver ind imellem stressede, hvilket i sig selv er ganske normalt. Desværre rammes nogle af langvarig stress, hvilket kan være meget belastende for såvel den fysiske som mentale tilstand og f.eks. føre til depression.
Torsdag den 18. november - Psykisk sygdom og arbejdsmarkedet
14. oktober 2021
Mange spørgsmål melder sig, når man bliver sygemeldt med en psykisk sygdom. Her kan jobcenteret være en god hjælp og støtte.
Onsdag den 24. november - Når ord sætter spor: At føle sig mere som et problem end et menneske
13. oktober 2021
Arrangementet sætter spot på, hvordan man bliver talt til og om - både i fortiden og nutiden. Med særligt fokus på, hvordan man kan føle sig som et problem eller belastning mere end et menneske.
Torsdag den 25. november - Mænds depression og pårørende
12. oktober 2021
Depression opfattes ikke altid som en sygdom. Hverken af dig selv, mennesker omkring dig eller af lægen. Symptomerne er ikke altid åbenlyse. Mennesker med depression gemmer ofte deres sygdom i stedet for at søge hjælp, og mænd er gode til at maskere depression.
Psykiatridage i Vejle
27. september 2021
Psykiatrifonden inviterer nu til efterårets psykiatridage i Vejle den 24. og 25. november. Denne gang handler dagene om skizofreni, skizotypi og recovery.
Efterårskalenderen er klar
8. juli 2021
Så er den nye kalender for efteråret klar med en masse spændende arrangementer. Kalenderen bliver sendt ud i regionen i starten af august og kan også ses her på hjemmesiden. Tilmelding til arrangementerne åbner den 2. august.
Pårørende til psykisk syge skal have mere hjælp
29. april 2021
Regionsrådet har netop godkendt, at der etableres et Center for Pårørendeinddragelse i Region Syddanmark under PsykInfo's ledelse.
Podcast: Lad os tale om psykisk sygdom
28. april 2021
PsykInfo Region Syddanmark og PsykInfo Region Sjælland står bag ny podcast om livet med psykisk sygdom. Der ligger allerede 10 afsnit klar til dig.
PsykInfo åbner for personligt fremmøde igen
22. april 2021
PsykInfo åbner for personlige rådgivninger i Vejle mandag den 26. april.
Åben rådgivning starter op i lokalpsykiatrien igen fra 3. maj
21. april 2021
Vi vender tilbage til den åbne rådgivning rundt omkring i lokalpsykiatrierne fra mandag den 3. maj. Vi ser frem til at møde jer ude lokalt igen.

PsykInfo | Lille Grundet Hulvej 7, bygning N, 7100 Vejle | tlf.: 99 44 45 46 | psykinfo@rsyd.dk | Tilgængelighedserklæring